2012. december 10., hétfő

Vesztesek, vagy győztesek, de Lúzerek

Adva van 5 srác. 
Jensen (kommunikáció és számítás-technika), Cougar (mesterlövész), Pooch (szállítás és nehéztüzérség), Roque (robbantás-szakértő) és Clay (csapatvezető).
Piszok nehéz következtetni ebből, hogy egy katonai csapatról van szó, ugye?! 

Kapnak egy feladatot Bolíviában, ami - ahogy általában szokás - titkosan kell elvégezni. Semmi extra dolog nem lenne a munkában, csakhogy ahogy a fiúk megtudják, a kábítószer-kereskedő, akit le kellene kapcsolniuk, drogfutárként gyerekeket alkalmaz.
Úgyhogy nem is olyan egyszerű innentől a feladat.

A fiúk úgy döntenek, hogy mégsem hagyják a gyerekeket meghalni, így egy gyors csavarral módosítják a tervet, beleugranak a tűzfészek közepébe és az utolsó pillanatban megmentik az ártatlan kissrácokat.
Felteszik őket arra a helikopterre, amin ők mentek volna haza, viszont ahogy elindul a gép, valaki felrobbantja. Valaki nagyon akarta a halálukat. S a rádión keresztül csak annyit tudnak meg az illetőről, hogy Max-nek hívják.

Szóval menekülniük kell, mert hát természetes, hogy rájuk fogják a gyerekek megölését, hogy kikerül a nyilvánosság elé a dolog. A társaság szétszéled. Mindenki "elvan valahol, valahogy", míg Clay bele nem botlik egy szexi, de annál veszélyesebb lányba, Aisha-ba.
S Aisha feltűnése egyrészt jól megkavarja a fiúk állóvizét, másrészt pedig ő az egyetlen, aki elhiszi nekik, hogy létezik Max, s még segítséget is tud esetleg nyújtani. De hogy amúgy ki ő, azt senki sem tudja, de igazából nem is olyan érdekes...

Így a csapat visszajut az USA-ba és kezdetét veszi a buli. Mindenki azt teszi, amihez ért amúgy is. Helikoptert csórni, rablási akciót megszervezni, pontosan célozni, Max-et elrabolni... Csakhogy közbejön a "ha". Mi van, HA Max nem abban kocsiban van, amiben gondolták?!
Felborul a jól megszervezett akció. Csavarjunk egyet, módosítsuk a dolgokat. De a tervek módosítása legtöbbször azt is jelenti, hogy valami hiba csúszhat a dologba.

Nem lövök le minden poént a szereplőkkel együtt.
Mert hogy is mondja Jensen?! "Ne csinálj bajt és nem lesz baj."

A film alaphelyzetben elég viccesnek tűnne, ha nem akciófilm lenne. De nem megy át a dolog ripacskodásba, s annyit kell gondolni a filmről, amennyi... Egy akció-képregény filmes adaptációja. Katonákkal majdnem világmegmentéssel és sok töltény elhasználásával.
 
Jeffrey Dean Morgan, Chris Evans és a többiek szerintem igenis jól játszanak ebben a filmben és akárhányszor megnézem a filmet, mindig jót szórakozom rajta.
Másfél óra laza buli! Igenis megéri, tessék megnézni!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése