2012. december 10., hétfő

Angyali szemek - de Jim, vagy J-Lo szemei azok?!

Van egy film, aminek a zenéje - ha megnézem a filmet - napokig nem megy ki a fejemből.
Angel eyes...


Találkozunk két emberrel. Egy nővel (változatosság kedvéért ő a rendőr) és egy sráccal, aki egy utcán kószáló valaki. Leginkább csavargónak látszik.
Egy razzia során meglátja a rendőrt és attól kezdve szinte mindenhova követi. Majd egy egy majdnem gyilkossággal végződő rosszul sikerült rendőrségi razzia során épp a megfelelő helyen van és segítséget nyújt a rendőrnőnek.

Később újra látják egymást, s mivel a lány minden kapcsolatát villámgyorsan le is zárja, nem sok reményt fűz a férfihez sem. Viszont Catch, olyan kérdéseket tesz fel a lánynak, olyan dolgokról beszélget Sharon-nal, amik miatt a lány képtelen ellenállni a srácnak. Aki nem nyomul, csak kedves és úgy néz rá, olyan mosollyal néz rá, amitől a lányban olvadni kezdenek a jégfalak.

Nagyon döcögősen elkezdenek találkozgatni (többször megerősítve, hogy "ez nem randi"), s egy idő után rájön a lány, hogy szüksége van erre a férfire, aki egyszerűen csak ott van vele s nem követel semmit, nem akar rátelepedni. Viszont a zsaru-énje nem hagyja nyugodni, s egy sor sikertelen kísérlet után, egy éjszaka betérnek egy jazz klubba és Catch-ről kiderül, hogy tud zenélni. S a klub vezetője egy nevet hangoztat, ami már jobb kiindulási pont lehet. Utánanéz annak a névnek, s így már értelmet nyer az egész élete a férfinek. Kiderül, hogy honnan ismerik egymást, ugyanis rájön Sharon arra, hogy ők igenis már találkoztak régebben. Csak nem emlékezett a férfire.

Viszont a lány életében is újra előjönnek a régi problémái. Hiszen verekedős édesapjával egy családi ünnepély alkalmából szembe kellene nézzen, s mivel a bátyja is kezdi ugyanazokat a dolgokat megtenni, amit anno édesapjuk, így újra felszakadnak a régi, mély sebek.

Így már közösen dolgozhatnak a problémák megoldásán.
De vajon meg lehet gyógyulni a lelki sebekből? A nagyon mély, nagyon életet teljesen átformáló, megváltoztató problémák után fel tud állni az ember, ha a másik is sérült? Segít az az embernek, ha a másiknak is gyógyulásra van szüksége? Vagy csak még nagyobb sebeket ejtünk a másikon, s magunkon?!

Ezekről az egyszerű, mégis nagyon is fontos és fájdalmas kérdésekről szól ez a film.
Az angyali szemek békét hoznak vajon, vagy újabb sebeket?!

1 megjegyzés: