2012. december 12., szerda

Párizsból szeretettel - nem összetévesztendő a 007-es filmmel!


Van az a James Bond film, hogy Oroszországból szeretettel. Na, ez pont nem az a film.
Ez Párizsban játszódik. Vagyis...

Az USA Párizsi nagykövetségén járunk.

James Reece (Jonathan Rhys Meyers) a nagykövetség egyik nélkülözhetetlen munkatársa, de nem elégíti ki ez a munka. Ugyanis él hal azért, hogy a nemzetbiztonságnál kém-féleség lehessen. Persze talán még ért is hozzá, csakhogy még sosem csinálta.
Aztán jön egy kis feladat, amire már úgy vágyott. Az egyik miniszternél egy lehallgató készüléket kell elhelyezzen az egyik irodában. Édesen elbénázik a dologgal, de csak megoldja talpraesetten az ügyet.
S még el sem pihenhet a boldogságtól, hogy megoldotta az ügyet, amikor hívják telefonon, hogy menjen a társáért a repülőtérre.

Amikor odaér a reptére, kiderül, hogy a pasas, aki most jött, igen problémás, brahis. Charlie Wax (John Travolta) nagyon lazára veszi a figurát, s amikor egy kínai étterembe betérnek enni, pillanat alatt kiderül, hogy bár ugyan nagyon könnyedén veszi az életet, igenis eszméletlenül tud bunyózni.

S kezdetét veszi az őrület egy nagy kínai vázával, amire úgy kell vigyázzon James, mint a szeme fényére. Vicces, amikor egyik kezében egy pisztollyal, a másikban a dög nagy vázával próbál becserkészni pár rosszfiút. Ugyanis Charlie nem mondja el neki, hogy miért kell a vázát sétáltatnia. Mert hogy a vázába ő öntött bele valamit... Sőt meg is kóstolja... (fehér por és nem porcukor, ugye nem kell kimondjam, mi az). Úgy elszáll tőle, hogy még. S közben meg a drága társa ezt fel is használja!

Ahogy Párizsban rohangásznak - első ráérzésre cél nélkül - szép lassan kiderül, hogy van rendszer abban, ahogy Charlie ide-oda ráncigálja James-t.
De amikor egy liftben meglátja őket és egy kurvát a James barátnője, na, ott már problémák vannak.
Ugyanis hiába francia a hölgy, azért nem nagyon tűri, ha élete szerelmét másik nővel látja.
S egyszerre csak meglátunk valamit, amitől az egész történet megcsavarodik. Ugyanis az egyik lakásban, ahova a kokain nyomait követték, tele a fal James fényképeivel, ugyanis valaki megfigyelte.

 Nos, azért az egész filmet nem mesélem el, de mindenképpen meg kell nézni. John Travolta hozza a szokásos formáját. Érdekes, hogy amilyen kis nyálas-féleség volt régen, valahogy a Ponyvaregény óta mintha valami gát elszakadt volna, ami nagyon jót tett Neki!

Amikor megnéztem, ki rendezte a filmet, rögtön tudtam, megérte megnézni. Ezután Pierre Morel-lel is számolni fogok.
A Szállító filmekben, a War-ban és az Elrabolva című mozi-remekben is benne volt a keze.

Így már valami röpke fogalma lehet a tisztelt nagyérdeműnek is - aki látott ezekből egyet is - hogy milyen filmmel állhatunk szemben. Pörgős, fordulatos, kalandos, mégis lövöldözős film és épp annyi humor van benne, amennyi az ilyen filmekben még nem sodorja el a történetet a komédiákba.
Szóval, aki szereti a jó kis lövöldözős krimiket, annak nagy szeretettel ajánlom ezt a filmet.
"Ha egy idegbeteg tízéves egy pisztollyal hadonászik, akkor tedd, amit kér és térdelj le Te is!"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése