2013. március 17., vasárnap

Rob Lowe szülinapja

Márciusban és áprilisban nagyon sok kedvenc színészemnek van szülinapja.
Vajon ez miért van?
Ma épp Rob Lowe lett 49. éves.

Nagyon szeretem őt, bár Magyarországon annyira valamiért nem szokták az ő filmjeit reklámozni, nem sok filmben látjuk őt.

Virginia-ban született, egy tanítónő és egy ügyvéd gyerekeként.
Középiskolába egész nyugis és szürke gyerekekkel járt, mint Charlie Sheen, Emilio Estevez, Sean Penn és Robert Downey Jr. (!!!). El tudom képzelni hány tanár őszült bele ebbe a társaságba, míg leadtak nekik egy-egy matek példát...
Elég zűrös magánélete volt mindig, de ami talán a lényeg, hogy van két gyereke, ismerhetjük a testvérét is, hiszen Chad Lowe is színész.

Szent Elmo tüze című filmet talán már mi is láttuk jó régen, abban láthattuk talán legelőször mi magyarok Rob-ot nagyon sok jó - akkor még iszonyatosan fiatal - színésszel együtt.

A halálos barátság című filmben igazi fenegyereket, rosszfiút játszott, ami kiválóan állt neki.
Nagyon sok jó - bár sajna - B osztályú filmben szerepelt.

Talán az Atomvonat című filmet lehetne még megemlíteni ebből az időszakából, ami ugyan kicsit katasztrófafilm is volt, mégis jól vitte végig a szerepét, izgalmas volt a film, jó volt a szerepe és a játéka.

A Jane Doe című filmben egyik kedvenc színésznőm oldalán szerepelt, Teri Hather mellett. Jó kis kémfilm volt, bár sajna ez is olyan másodosztályú történet volt.

A Karácsonyi cipő is nagyon szép film volt, bár ez olyan Hallmark-os beütés volt, úgyhogy ez a film sem lett világsikeres.

A Borzalmak városában jót retteghettünk Mr. Lowe-val, köszönhetően Stephen King történetének.

S 1999-ben végre megjött az a sorozat, ami felemelte a nevét a sok B osztályú film közül a csillagokba: Az elnök emberei. Ezzel a sorozattal olyan színészóriással szerepelhetett, mint Martin Sheen (kíváncsi lettem volna, milyenek voltak az első próbáik, hiszen Martin fiával járt egy középiskolába, lehetett nem kevés - gázos - múltjuk), John Spencer, Richard Schiff. A történet nagyon jó és izgalmas volt, Rob Lowe szerepe szerint is olyan Fehér Ház-beli dolgozót játszott, akit könnyen megkedvelhettünk. Én spec. eléggé laposnak is tartottam onnantól a filmet, hogy nem az egész sorozatban játszott főszerepet.

A Dr. Vegas - A szerencsedokit nagyon szerettem - sorozatot - de sajnos sehol nem találom a neten, nem lehet sehonnan megszerezni. 
/Aki tud valamilyen elérhetőséget, hogy hol lehetne megvásárolni a sorozatot, azt előre is megköszönném. Klassz történet volt./

A Tökéletes nap klassz film volt, s a Lódító hódítók filmben pedig bár rosszat játszott szerepe szerint, végig mosolyogtam a játékát.

És jött a következő sorozat, amiben szintén tarolt: Testvérek.
Nem ő volt a főszereplő, s kicsit Az elnök emberei-re vajazott a szerepe, hiszen politikust játszott, mégis örömmel néztem őt - annak ellenére, hogy filmbeli partnerét (feleségét) Calista Flockhart-ot valamiért nagyon nem szeretem - egészen addig, amíg a szerepe tartott a sorozatban.
Ez a sorozat is csak addig kötötte le a figyelmem, amíg Rob Lowe szerepelt benne...
Ez van.

S innentől sajnos nekem megint elveszett Rob Lowe színészként, hiszen a két sorozat, amiben játszott, nem láttam (Kaliforgia, Városfejlesztési Osztály). Talán egyszer ezeket is meg tudom nézni (miatta).

Nem dolgozott mindig nagy filmekben, híres történetekben, Oscar díjas produkciókban, de a nevét, arcát mégis sokan ismerjük, ismerik és igenis számít a Rob Lowe név a színészi szakmában.

Ezúton kívánok Rob Lowe-nak nagyon boldog születésnapot és nagyon jó, közkedvelt és hálás szerepeket, filmeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése