2013. március 10., vasárnap

Kedvenc Sharon színésznőm 55 évesen is szexi

Azt hiszem, mindegyikünknek megvan a maga top-listája színészekből. Úgy férfiak, mint nők listája, hogy kiket szeretünk, kiket tartunk a legjobb, legszebb, legszexisebb, stb. színésznek.
Én Sharon Stone-t tartom a leg-színésznőnek!

Nagyon-nagyon régen láttam egy filmet. Még harmatos kislány voltam és a romantikus filmeket úgy zabáltam, ahogy csak egy kislánynak lehet... S így szaladtam bele a Könnyek az esőben című filmbe.
Akkor ismertem meg Sharon Stone-t és rögtön "beleszerettem".
Nem tudom, hogy mi fogott meg a fiatal színésznőben, de nagyon megszerettem.
Aki nem látta még ezt a filmet, annak szeretettel ajánlom. Egy kedves, romantikus, aranyos kis film.

Aztán elkezdtem keresni a nevét a filmekben és meglepődtem, hogy már addigra volt egy-két olyan film, amiben szerepelt, így visszafelé is elkezdtem filmeket keresni tőle.

Például a Salamon király kincsé-ben és Az elveszett aranyváros fosztogatói című filmekben is szerepelt 1995-96-ban.
A Nico-ban Steven Segal mellett, az Emlékmásban Arnold Swarzenegger mellett dolgozott jó kis filmekben.
Kicsit zavart, hogy nem adnak neki fő-főszerepet filmben, de vártam, s tudtam, hogy lesz még neki is főszerep, hiszen olyan karizmatikus nő!

S 1992-ben beütött a nagy szerep.
Ez az a film, amit mindenki ismer. Vagy utálja, vagy szereti, de mindenkinek van róla konkrét véleménye, s mindenki beszél(t) róla jó sokáig.
Nagy merészség volt Sharon-tól, hogy ezt a filmet eljátszotta, de az biztos, hogy iszonyat nagy kiugrás!!!
Az Elemi ösztön.
Michael Douglas mellett olyan - tényleg - elemi erővel vágtatott át a filmen, hogy akár szerette valaki őt addig, akár nem, mindenképpen látni kellett őt, tudni Róla.
Szerintem az évszázad egyik legnagyobb krimije is volt ez a film, úgyhogy még ha nem is Sharon és Michael lett volna a főszereplő, akkor is nagyot szólt volna a mozikban, de így, hogy ők bújtak a szerepekbe, ez szerintem Paul Verhoeven egyik legnagyobb húzása volt.
Azt hiszem az a mondat, hogy: "De legalább elment, mielőtt elment!" örök érvényű marad.

Ezután kicsit beskatulyázták Sharon Stone-t ebbe a szexi gyilkosnő szerepbe, hiszen a Sliver, a Vágyak vonzásában és a Specialista című filmek mind olyan volt, amiben nem nagyon a színészi képességeit domborították ki, mind inkább a nőiességét.
Azért egy pillanatig hadd időzzek a Specialista című filmnél. Ami szintén szuper történet volt, megint megtalálta a jó kis krimi Sharon Stone-t.
S hogy még Sylvester Stallone is főszerepet játszott a filmben, aki abban az időben igazán szuper pasi volt... nos nem volt hátrány.
Persze Eric Roberts és James Woods is nagyon jók voltak a szerepeikre.

És valahonnan innen számítom Sharon Stone újra visszatérését az igazi filmekhez, amikben tényleg magát adhatta, a szexi, de mégis szenzációsan tehetséges színésznőt!
Gyorsabba a halálnál, Casino, Az ördög háromszöge, mind szuper filmek voltak.
Aztán Az utolsó tánc című filmben megláthattuk olyan szerepben is, ami egyáltalán nem volt szexi, mégis fantasztikusan elvarázsolt.

A Gömb az egyik kedvenc filmem, ami szintén rémisztő, de mégis scifi és elég emlékezetes, bár el kell felejteni valamit a filmben... mit is?!
S mekkora színészekkel játszott együtt! 
Dustin Hofmann, Samuel L. Jackson, Peter Coyote, Liev Schreiber, Queen Latifah.
S mekkora történet!!!

Az Óriás, a Glória, a Múzsa csókja, ez már mind-mind olyan film volt, amiben az a Sharon Stone szerepelt, aki már nem egy egyszerű kis színésznő, hanem a díva, aki elég, ha megjelenik a filmben és máris eláll a szavunk Tőle.

A Dupla, vagy minden című film azért is az egyik kedvencem tőle, mert nagyon sok mondanivalója van a történetnek.

A Jéghideg otthon című filmben egyik nagy kedvenc férfi színészemmel játszott együtt, Dennis Quaid-del és Stephen Dorff sem volt utolsó a filmben.

Aztán 2004-ben, amikor a Macskanő című filmet megnéztem, ledöbbentem. Sharon Stone visszatért a rosszfiú szerepeibe. S tarolt. Ahogy megláttam, Halle Berry csak fiatal kislánynak tűnt pillanat alatt. Pedig ő a főszereplője ennek a szuper kis mesének.
Mondjuk kicsit hiányoltam Batman-t, de sebaj. Azért jó kis történet volt, kellemes mese.

Egészen 2006-ig különböző sorozatokban és olyan filmekben játszott Sharon, amiket nem láttam, nem tudok róluk semmit. Szerintem Magyarországon nem is nagyon játszották le ezeket.

S akkor jött az Elemi ösztön 2.
Nos, ha az Elemi ösztön nagy port kavart fel, akkor a második része még inkább!
Elfogult vagyok, így a történet bár nem nagyon tetszett, kissé erőltetett volt számomra, Catherine Tremmel-t viszont jó volt újra látni.

És innentől csak a Bobby Kennedy - A végzetes nap című filmben láttam őt, s onnantól valahogy nekem, s azt hiszem nekünk magyaroknak eltűnt ez a szuper színésznő.

Remélem azért még láthatom sok jó filmben ezután is, hiszen az ő zsenije nem múlik el az idővel.

Szeretett színésznőmnek még nagyon sok szép és tartalmas születésnapot kívánok, jó egészséget és boldogságot, békességet!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése