2013. március 18., hétfő

Hotel Transylvania

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy vámpír pasi, aki megismerkedett egy lánnyal...

Nos, ez nem az Alkonyat film bevezetése és nem is a Vámpírnaplók sorozatáé, meg nem még kismillió más filmé. Ez merőben más történet!!!

Nos, Drakula megismerkedik egy csodás lánnyal, akit Mártának hívnak.
A szerelemből házasság lesz, s megszületik szerelmük gyümölcse: Mavis, a vámpírkislány.
Egy borzalmas emberi támadás során Márta meghal, de még megígérteti a férjével, hogy nagyon fog vigyázni a kislányukra.


Drakula, hogy halott - s amúgy imádott - felesége kérését teljesíteni tudja, készít egy nagyon-nagyon eldugott és halottaktól, rémségektől hemzsegő hely közepére egy várat, ami Neki és lányának "búvóhelyül" szolgálhat.
De hogy ne legyenek csak kettesben, a várat hotellé alakíttatja át, hogy a többi szörny is lazulhasson, pihenhessen ember-mentesen!
Mavis-nek most lesz a 118-ik születésnapja, ami nagy buli lesz.

Jönnek a haverok. Frankenstein, a Láthatatlan ember, Múmia, Vérfarkas feleségével és a rengeteg gyerekével, Jeti, és még sok-sok szörnyeteg.

Drakula még azt is jól kitalálja, hogy mivel lányának egyszer megígérte, hogy ezen a születésnapján elmehet világot látni, ne szegje meg sem a feleségének tett ígéretét, sem a lányának. Így készít egy mű-falut nem messze, s odaküldi lányát, hogy először ott nézzen körbe ember-nézőben.

A terv sikerül, a beosztottak (zombik) elriasztják Mavis-t a kinti világtól, úgyhogy semmi gond, a szeretett kislány biztonságban lesz ezután is.

Csakhogy "légy kerül a levesbe", ugyanis ahogy a zombik mennek vissza a várba, egy merész srác, Jonathan (ember) utánuk settenkedik és meglátja a várat.
Nagy boldogan bevágtat a recepcióra, de "szerencsére" Drakula épp ott fogadta a vendégeket, így gyorsan elkapja.
 Mivel már páran meglátták a fiatal srácot, így kénytelen marasztalni az embert, de hogy ne ismerjék fel, hogy ő egy ember, Drakula némi smink, hajzselé és ruha segítségével szörny-féleséggé változtatja.
A probléma csak az, hogy Jonathan egyáltalán nem fél a vámpírtól, sőt, élvezi is a szörnyek társaságát.
Drakula szervezné tovább lánya születésnapi buliját, csakhogy sem Jonathan, sem Marvis nem élvezi ezt a nagyon is nem fiataloknak való programokat. Úgyhogy a kalamajka borítékolható.
Miközben Drakula és Jonathan próbálják egymást "túlélni", még jól is érzik magukat.

A legnagyobb baj viszont a Ding. (Ding = szerelem)
Ugyanis: "Ding csak egyszer van egy szörny életében!"

Nos, a történet szuper, s a sok mai szörnyes, vámpíros filmek után/mellett nagyon felszabadító, lelazító ez a történet.

S ha még ez nem lenne probléma, a titok, már hogy a Hotel ember-mentes, s most mégis rejteget a Gróf egyet, ki kell pattanjon egyszer.

Amiért kimondottan írni szerettem volna erről az animációs filmről, az a szöveg és a zene.
Szerintem minden lehetőséget kihasználtak a filmben ahhoz, hogy színes, vicces és olyan poénosan rémisztő legyen. 

Csak egy kis ízelítő:
Repülőn filmet adnak. Jonathan azt nézi, miközben a Gróf denevér-formájában a repülőn kívülről néz be.
A filmben egy erősen Kristen Stewart-ra hajazó lány és egy Pattison-tökre hasonlító srác áll. A vérszívó-fiú épp azon fűzi a lányt, hogy tényleg vámpírrá akar-e válni.
Drakula látva a film-részletet, elhúzza a száját: - Hát ezért rossz az image-ünk! Felháborító!

De mindenki kitesz magáért. Drakula a vérre vonatkozó problémáiról, a fokhagymáról és a fából készült karóról is beszél. A légy egyfolytában köpköd, a láthatatlan embernek lelkiismereti problémái vannak, amikor nem tudják kitalálni a többiek a Most mutasd meg... játékban, hogy mit mutogat, s Frankenstein egyfolytában elhagyja a testrészeit.
Ja, s mindehhez még a Vérfarkas népes családján is mindig át kell verekednünk magunkat. A lurkók ugyanis iszonyúan rosszak, elevenek.

Aki egy kis izgalmas, inkább felnőtteknek való animációs filmre vágyik, s valamennyire azért képben van a szörnyvilágban (anélkül is lehet érteni a dolgokat, de ha tudjuk, ki kicsoda és milyen tulajdonságai vannak, sokkal viccesebb a dolog), annak szeretettel ajánlom, hogy ne legyen rest, látogasson el a

Hotel Transylvánia-ba.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése