2013. május 24., péntek

Kristin Scott Thomas ma szülinapos

Kristin Scott Thomas ma ünnepli az 52. születésnapját.
Nem tudom, mikor, hogyan szerettem meg ezt az érdekes, angol színésznőt, mégis nagyon bájosnak, szerethetőnek tartom.
Talán Az angol beteg-ben tetszett meg annyira a játéka.... Nem tudom. 

De láthattuk még a Négy esküvő és egy temetés című filmben Andie McDowell és Hugh Grant mellett.

Vagy a III. Richard-ban Ian McKellen oldalán.
De például - elég más szerepben - a Mission: Impossible című filmben is együtt "debütált" Tom Cruise-zal, bár szegénykének elég kevés szerepe volt a filmben, hiszen milyen hamar "kigyilkolták" belőle (spoiler: Jean Reno hathatós segítségével).
Viszont Az angol beteg, a Suttogó és a Zuhanás már szintén azok a filmek voltak, amiben ő megszokottabb, tehát a komolyabb, romantikusabb lélegzetvételű történetekhez tartoznak. 

A Kölcsön bosszút nem ajánlom senkinek, hiába Sam Neill volt benne a főszereplő, viszont a Az élet háza csodálatos film (Smorderholder szépségem miatt néztem meg, aztán kiderült, hogy nemcsak több jó színész van a filmben, de a történet maga is értékes!).

Az Arséne Lupin című filmben is láthattuk és Az eltakarítónő-ben is.

A Lélektől lélekig című filmet nem láttam még, de érdekesnek tűnik. Talán majd egyszer kiveszem a kölcsönzőből. 

Az arany iránytű, A másik Boleyn lány és az Egy boltkóros naplója című filmek számomra felejthetőek voltak. (Igen, sajna Az arany iránytű is, ugyanis azt érzem, hogy annak folytatása kellett volna jöjjön, de nem láttam azóta sem, hogy valamit mocorogtak volna, s így a történet nem kerek. Meg nekem valamiért amúgy sem jött be valamiért a film... Nem tudom megmondani, miért... Ez van.)

A Lazacfogás Jemenben című filmet igen sokra tartom, viszont ebben a filmben Kristin igen ellentmondásos és valljuk be, kissé rossz szerepet játszik (nekem Móricz Zsigmond, Rokonok című műve jutott eszembe a szerepéről).

És a Bel Ami - A szépfiú... Na, az volt még egy érdekes film! Érdekes, megdöbbentő, fura és még számtalan jelzőt tudnék mondani rá, de mindenképpen felejthetetlen... Pattisontök hozta azt a formáját, amit nem ismertem még tőle... Vagyis az Alkonyat-ban már-már megcsillantotta azt a ripacskodást, mégsem sikerült teljesen. Ebben a filmben tökéletes volt. S tudom, hogy csak szerep, így - sajna - még inkább jó színésznek kell kimondjam... Haláli volt a történetben, na!

Kristin Scott Thomasnak nagyon boldog születésnapot, egészséget, békességet, szeretetet és még nagyon sok jó szerepekkel teli életet kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése