2013. április 17., szerda

Sean Bean szülinapjára - Életben maradni (lehetne?!)!!

E. barátnőmmel találtunk egy olyan színészt, akit "feszt folyamatosan kinyírnak (kiírnak) a filmekből". Szóval rendszeresen meghal a filmekben, sorozatokban. Már azokra a filmekre gondoltunk, természetesen, amit mi láttunk.
Szóval "vagy kinyírják, vagy leültetik".
Pedig nagyon klassz ám ez a színész, nem kellene mindig ez történjen Vele...

Szóval nézzük, milyen filmekben is szerepelt, s hol, mi történt szegénnyel. :D

A Férfias játékokban ha jól emlékszem, szimplán kinyírták. De ha nincs, így jelezze valaki, régen láttam már a filmet, nincs mostanában időm rá újra megnézni. 
(Bocsánat, de aki nem tudná, kaptam munkahelyet, úgyhogy most kicsit zanzásítanom kell a blog-írást, illetve nem érek rá minden filmet (újra)megnézni.

A Sharpe-sorozatokban ugyan nem halt meg, de mindig épphogy!!! 

A James Bond filmben 006-osként logikus volt, hogy Bond ki kellett nyírja, hiszen átállt az ellenséghez (vagyis inkább ő lett az ellenség). Ez a film volt a Goldeneye (Aranyszem). 1:0 Bond javára. 

A Gyűrűk ura trilógiában (mondjuk ki nem halt meg abban a sorozatban szinte) szintén meghalt Boromir. 1:0 a nem is tudom kinek, gonosz szemnek?! Basszus, nem tudom. Biztos E. barátnőm a fejemre fog koppintani, de nem tudom, ki volt a gonosz ebben  a sorozatban.

Jött az egyik kedvenc filmem, az Equilibrium - Gyilkos nyugalom. Nos, ebben a filmben pont a főszereplő, Christian Bale nyírta ki. Minimum 3:0 Sean ellen.

A Trójában szegény Odüsszeuszként megintcsak meghalt.

A nemzet aranya című filmben bár nagyon szexi volt kincsvadászként, s hiába nem vagyok oda annyira Nicholas Cage-ért, mégis úgy lesittelik szegény Ian-t (Sean szerepe), mint a pinty! Oké, mondjuk ezt tényleg megérdemelte, mert kapzsi volt.

A Sziget című filmben - bár az egyik kedvenc filmem ez, ebben a filmben totál gonoszt játszott és nagyon tudtam utálni ezért - szintén meghalt. Ewan McGregor megbosszulta az összes klónt Dr. Merrick-en.

A Légcsavar filmben legjobb tudomásom szerint épphogy nem halt meg. Bár igazából nem is volt túl nagy szerepe abban a történetben.

Aztán láttam még a Trónok harca sorozatban, amiben szegénykének az első évad mittomén melyik részében (ha jól emlékszem) szintén elég szörnyű módon vették el az életét.

És láttam a Tükröm, tükröm filmben is. Nos, ha jól emlékszem ha nem is halt meg, de azért Julia Roberts épp hogy nem nyiffantotta ki szegénykét. Viszont a lánya azt hitte, hogy apuci meghalt.
Szóval ebben a filmben is egy "majdnem"halottat játszott.

Nos, szeretnék egy olyan filmet látni végre tőle, amiben nem hal meg, nem vágják hűvösre és nem próbálják meg valamilyen módon eltenni láb alól. 
Lehetne ilyent????

Mindenesetre azért jó színész Sean Bean, akinek ezúton is nagyon boldog születésnapot kívánok és sok JÓ filmet ezután. S valami olyan hősöset alakítson, ha lehet, amiben életben marad!!!!


3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Igen-igen! Követelem a nagyra becsült amerikai forgatókönyv íróktól... életet és szabadságot neki végre már!

    VálaszTörlés
  3. Itt van felsorolva hét filmje, amiben nem hal meg: http://filmschoolrejects.com/features/7-movies-sean-bean-doesnt-die.php
    Plusz a Ronin-ban sem hal meg, bár abban csak rövid ideig szerepel az elején. Ott a Lady Chatterley szeretője is, amiben emlékeim szerint nem hal meg. Meg a Sharpe sorozatra is azt írták, hogy mindig csak 'majdnem hal meg'.

    VálaszTörlés