2013. április 3., szerda

Matthew Goode, a mai szülinapos

Ma 35 éves az a srác, aki olyan szépen, lassan ette be magát az ember lányának a bőre alá.        

Ő Matthew Goode.     

Aki nem ismerné őt, annak szeretettel ajánlom az alábbi filmeket, amelyeket azért is tudok melegen ajánlani, mert láttam és tetszettek. Mind

Szabadság, szerelem

Ebben Mandy Moore-ral játszott együtt egy szuper kis nyáresti filmben.
Adva van az amerikai elnök lánya (ja, Amerika első emberét Mark Harmon játszotta, számomra nem kis sikerrel!!!), aki már persze megszokta ugyan az állandó testőrséget, de mégis, fiatalon valahogy nagyobb szabadságra vágyna. S amikor szüleivel egy diplomáciai utazás során Prágába mennek, egy barátnője segítségével - elvileg két testőrrel, gyakorlatilag vagy egy tucattal - megszökik az árnyékai elől.
Véletlenül belebotlik egy motoros srácba, aki megszökteti az összes testőr elől. Hosszú-hosszú kilométerek után derül - csak nekünk - ki, hogy Anna csak nem tudott egy testőrtől megszabadulni, ugyanis Ben, nemcsak egy szimpla motoros jó fej srác.
Átutaznak egész Európán Prága, Velence, Berlin... s a két idegen - minő érdekesség - egymásba gabalyodnak. Hogy Mr. President mit szól ehhez az egészhez? Háát, aki ismeri az NCIS-t, az ismeri Mark Harmon ideges fejét. Nos, hozta a formáját...  De a film persze mégis kedves, vicces és nem kicsit romantikus.

Aztán van a Watchmen című film is.

Amit Jeffrey Dean Morgan miatt néztem meg, vettem meg (már a DVD-t), s bár én a képregényekből készült filmek világában mindig jól érzem magam, Matthew-et csak sokadik ránézésre ismertem meg a filmben.
Ebben a filmben érdekesség az, hogy Matthew Goode eléggé visszafogott arca, stílusa itt teljesen eltűnt.
Egy olyan határozott, harcias Osymandias-t ismerhettünk meg a filmben, akit lehetetlen nem észrevenni.
A film egy olyan világba kalauzol el bennünket, ahol a szuperhősök nemhogy megszokottak a világban, de már vissza is kellett vonuljanak, mert az emberek nem kérnek belőlük. Ebben a fura világban egy ismeretlen személy öli sorra a régi hősöket, akik jól megérdemelt "nyugdíjukat" élnék meg. S valami nagyon fura dolog van készülőben. S amikor Komédiást (Jeffrey Dean Morgan) is megöli az ismeretlen, elszabadul a pokol. 
Izgalmas, a szuperhősöket kedvelőknek kötelező film. S előre szólok, nem egy habkönnyű film, ugyanis nagyon komoly, világméretű dolgokkal foglalkozik - fű alatt - a történet.

S jött az a film, amit bármikor meg tudok nézni. Az én egyik "szívem-csücske", a Szökőhév.
Amy Adams mellett egy olyan klassz vígjátékszerű romantikus filmet hozott össze ez a srác, hogy tényleg meg kell már jegyezni a nevét.
A jó párkapcsolatban élő lány úgy dönt, hogy Írországban "konferenciázó" párja után megy a hétvégére, hogy február 29-én megkérje a barátja kezét. Elvégre négyévente egyszer a lányok is megkérhetik a fiúk kezét ezen a napon.
Csakhogy az időjárás és az ír istenek úgy döntenek, hogy ne jusson el könnyen Anna Dublin-ba. 
Segítségét kell kérje egy fogadósnak, Declan-nek, aki az autójával és a kéretlen segítségeivel átkalauzolja őt a gyönyörű tájakon, hogy Dublin-ba érve rájöjjön, hogy mire is van szüksége. Mert hogy mit is vinnénk ki az égő otthonunkból, ha egy percünk maradna?!

Azt nem tudom, hogy Matthew Goode magánéletben milyen, de hogy minden eddigi - általam látott - filmben sajátos humorával és édes mosolyával leveszi az ember lányát a lábáról, az tuti.


Ezúton kívánok Matthew-nak nagyon boldog születésnapot s még jó sok filmet, amiben a "tízdolláros" mosolyában gyönyörködhetünk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése