2016. március 14., hétfő

Natalie Wood - igen - rejtélyes élete

Natalie Wood
Nem tudom milyen meggondolásból, de mostanában kezdek az életrajzi filmekhez fordulni.
Az egyik ilyen például a Natalie Wood rejtélyes élete című film.

Egy olyan világba repít el minket, ahol a csillogás, a reflektor fények csak az egyik oldalai a világnak. A lelki sivárság, a kemény elnyomás, a nélkülözés a gyógyszerek és ital a másik oldal.

Csodálatosan elegyíti az igazi és a filmbeli képeket, filmrészleteket, szereplőket.
Justine Waddell - Natalie szerepében
A színészi játék egyszerűen zseniális volt, úgy Natalie Wood, mint az őt megformáló Justine Waddell.

Számomra csodálatosan mutatta be Natalie jellemének tág tárházát. A határozott színésznőtől, aki merészen és fantasztikusan felfedte a mozivásznat, addig a kislányi lelkületű nőig, aki olyan érzékeny is tudott lenni.

Aztán nagyon tetszett az a fricska is, amit Michael Weatherly-vel előhozott nekem a film.


Ugyanis - na, itt fel kell kötnöm az alsóneműt, hogy el tudjam magyarázni érthetően a szálak kuszaságát - Michael a filmben azt a Robert Wagner-t játszotta (Natalie férje volt 9 éven át, egészen Natalie Wood haláláig), aki az NCIS sorozatban Anthony DiNozzo (Michael Weatherly) édesapját játszotta.

Csak hogy érthető legyen jobban a dolog, hoztam egy képet az NCIS-ből is.

A képen jobb oldalt Michael Weatherly látható, bal oldalt pedig a már idősebb Robert Wagner. Vagyis a filmbeli Tony DiNozzo és édesapja, az idősebbik Anthony DiNozzo. Vicces, nem?!

Nos, a filmre visszatérve...

Nagyon furcsa volt látni a kislányt, akinek az édesanyja annyira szerette volna, hogy a lánya színésznő, hííres színésznő legyen.
Csodálkozom, hogy hogyan lehet valaki ennyire... nem is tudok szót erre a dologra. Egy édesanya, aki gyógyszerekkel tömi a lányát, hogy az szegényke másnap úgy viselkedhessen a filmfelvevő előtt, ahogy azt ő szeretné... Persze, hogy néha kinyílt a bicska a zsebemben.
Na, mindegy.

Az is izgalmas volt, hogy milyen színészekkel játszott együtt Natalie. Hiszen nagyon híres színésznő volt, s ezáltal olyanokkal élt, lélegzett együtt, mint James Dean, Marilyn Monroe, Robert Wagner (természetesen) és Warren Beauty példának okáért. Izgi.

Ledöbbentő volt látni, hogy egy-egy szerep hogyan találta meg a színésznőt, vagy hogyan alakult az élete. S ami még inkább izgalmasabb volt nekem, s emiatt nézem nagy boldogsággal az ilyen életrajzi filmeket, hogy hogyan alkotta meg egy-egy szerepét, hogyan élte meg a hírnevet, s milyen filmekben játszott.
Természetesen ezután jobban odafigyeltem a filmjeire, hiszen ettől olyan lett kicsit, mintha találkoztam volna Natalie-vel, interjút adott volna.
Úgyhogy szeretem ezeket a filmeket, na!

Számomra külön pikantéria: Nem derül ki ugyanis a film végén sem, hogy Natalie hogyan halt meg, ahogy tudom, ma sem tisztázott, hogy hogyan is történt... öngyilkosság volt, gyilkosság vagy csak sima baleset. Mégis... Izgalmas volt.

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a csodás filmet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése