2016. március 14., hétfő

Angyalok, akik nem is olyan angyaliak

Fura sorozatokba botlok bele mostanában. 
Az egyik ilyen sorozat a Légió című filmet alapul vevő Bukott angyalok (Dominion).

A Légió filmet aki látta, az tudja, milyen lehet nagyjából a sorozat.
/Paul Bettany azóta inkább átnyergelt a MARVEL családba, Tony házicomputerének lenni... :) /


A Bibliát alapul vevő és mégis, attól maaaaaaarha messze levő dolog.

Sajnálom azokat az embereket, akik azt hiszik, hogy a Bibliában ilyen dolgok vannak, viszont nagyon jó történet-alap.


Mihály és Gábriel harca a világgal, az emberekkel szemben.

Amíg az egyik védi az embereket, a másik azt gondolja, hogy Isten azért ment el (ez érdekes, hogy hány sorozatban előjön - lásd Supernatural), mert az emberek elfordultak Tőle és nem érdemlik meg, hogy a fiainak neveztessenek, így ha Gábriel - valami perverz és fura agytekervény által kiokoskodva - eltünteti a Földről az embereket, az Úr visszajön, hiszen már úgysem bírta nézni a sok gonoszságot...

Nos, ez még sima, egyszerű történet lenne, node a Légió c. filmben nem ez lesz a történet vége... hanem az, hogy van egy gyermek, aki megválthatja ezt az egész hajcihőt. 

Már hogy a hajcihő alatt azt értem, hogy az alacsonyabb rendű angyalok belevackolják magukat az emberek bőrébe (hiszen nekik nincs - állítólag - testük) és ott úgy viselkednek, mint mondjuk a Supernatural-ban Crowley király "gyermekei". Szóval fekete lesz a szemük és az embereket válogatott módon gyilkolásszák...

Nos, akit még mindig érdekel a sorozat, az kaphat egy várost, ami egyelőre fekete-szemű-mentes, hiszen ott "tanyázik" Mihály (tanyázik, egész háreme van, ha épp úgy tartja kedve, hiszen minden kívánságát lesik), s hogy melyik város ez?! Természetesen Las Vegas. Amit már egyszerűen csak Vega-nak hívnak.
/Vajon miért történik mindig, minden fontos dolog az USA-ban?!/

Van pár uralkodó egyén, akik - természetesen - hatalmi harcukat vívják (a már elnézést a profán kifejezését) a biliben. Hiszen nem számít, hogy kint a világ éppen haldoklik, Gábriel halomra öli az embereket, hogy megtalálja azt a bizonyos kisfiút, aki a Kiválasztott, s nem számít, hogy a nép nagy része éppen éhezik, ők akkor is a saját kis hatalmi harcaikkal vannak elfoglalva.
Vannak kasztok, s aki a tápláléklánc legalján van, az esetleg éhen is halhat, aki pedig a tetején, az dúskálhat a finomságokban és a gazdagságban, pompában.

Szóval a recept a régi.. csak kissé megkutyulva.

Aztán kiderül, hogy ki a Kiválasztott. Csakhogy épp mit is kezdjenek vele, hiszen egy olyan emberke, akit senki semmire sem tart (érdekes párhuzam Jézussal, aki egy ácsnak a gyermeke volt a Földön úgy igaziból, nem a filmekben). 
S még ő sem hiszi magáról, hogy különleges lenne...

Aztán ott van a szerelem, amit a politikai harcok és az angyalok közötti viszály rendesen Rómeó és Júlia-sá teszi. Persze amiről azt hisszük a sorozat elején, hogy fehér, arról kiderül, hogy nagyon is sötét, amit meg feketének láttunk, kiderülhet, hogy nem is olyan sötét.
Nos, még én sem láttam végig a sorozatot, főleg, hogy még nincs is vége... Mégis érdekes.

Nekem persze megvannak a kedvenc szereplőim, de nem mondom el.
Eszter barátnőm rögtön tudnád, hogy ki az... hiszen mindig mondod, hogy én egy-típust szeretek.
S minden sorozatban van egy ilyen... (általában)

A szereplőkről viszont azért nem beszéltem, mert egy-két színészen kívül nem nagyon vannak olyanok, akik nagyon ismertek lennének. Vagy legalábbis általában sorozatban játszottak eddig is. Ennek ellenére nagyon jók a színészi játékok. Tetszenek a szerepek, a jellemek.
Szóval hajrá... (uppsz, majdnem elmondtam, kinek drukkolok...)

5 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Majdnem. Most nem a rosszfiú tetszik, ahogy szoktam, hanem a hős... De majdnem egy és ugyanaz... :)

      Törlés
  2. Ági: USA jelenleg a nagyhatalom, tudod Jelenések könyve - A Nagy Fenevad. Evidens, hogy az ilyen történet mindig ott játszódik. :-) Érdekes és kicsit unalmas a sorozat. Mostanában nagyon szeretik az angyalok és démonok témát feldolgozni az imádott forgatókönyv írók... :-) Reményeim szerint nem lépik túl a bűvös 5. évadot, mert ebben a történetben sincs több (lasd Supernatural)a többi már csak feleslegesen megírt kavarás. Kíváncsian várom az értelmét (velejét) a történetnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Várod az értelmét? Ez most komoly? Egy amcsi sorozatnak? Nem várnám a helyedben...

      Törlés
    2. Csak vannak még csodák...hátha...

      Törlés