2015. május 14., csütörtök

The Avengers - Ages of Ultron - 1.



Loptam. Magamnak.
Ha mást is érdekel, az olvassa el az eredeti helyről...

30 érdekesség a Bosszúállók: Ultron Korá-ról.

1) Scarlett Johanssonn terhes volt a forgatások alatt, ezért az ő jeleneteit kellett felvenni elsőként, amíg még nem kezdett el kerekedni. Emiatt három dublőrje is volt, akik állítólag annyira hasonlítottak a színésznőre, hogy Chris Evans (Amerika Kapitány) is beszédbe elegyedett az egyikkel és csak félúton tűnt fel neki, hogy nem is Johanssonnhoz beszél.

2) A film első előzetesét az első 24 órában több, mint 34 milliószor nézték meg Youtube-on. Ezzel megdöntötte a Vasember 3. által felállított rekordot.

3) James Spader, Ultron hangja csak simán beszélt, nem használt semmilyen akcentust és nem torzította a hangját. Erre került rá a robot effektus.

4) Ultron az első trailerben (és a filmben is) Disney Pinokkiójától idéz. (Van ezt középpontba helyező videónk is: bit.ly/1I0Gom5!). További érdekesség, hogy Ultron Pinokkióhoz hasonlítja magát, míg Robert Downey Jr fogja Gepettot alakítani a Pinokkió című élőszereplős filmben.

5) James Spader volt a rendező, Joss Whedon első és egyetlen választása Ultron karakterére. "Hipnotikus hangja van, ami egyben hátborzongatóan nyugodt, igéző, de emberi és humoros is."

6) Stan Lee a Salt Lake Comic-Con-on azt nyilatkozta, hogy az Ultron korába készített cameóját szerette legjobban.

7) A film után már csak az 'Avengers: Infinity War'-ra lett volna Robert Downey Jr.-nak szerződése, de örömünkre megtoldotta egy 'Amerika Kapitány: Polgárháború'val, ami 2016-ban érkezik.

8) Aaron Taylor-Johnson, vagyis Higanyszálnak meg volt kötve, hogy le kellett adnia az izomzatából, mert a futók általában vékonyabbak.

9) Maradjunk Aaron Taylor-Johnson-nál: Joss Whedon-nak egy évébe telt meggyőznie, hogy fogadja el Higanyszál szerepét. Aaron amiatt aggódott, hogy egy hatalmas és híres csapattal kell együtt dolgoznia, arról nem is beszélve, hogy a Marvel szerződések nagyon meg tudják kötni az ember kezét a leendő film vállalások terén. Viszont teljesen megnyugodott, mikor megtudta, hogy Elizabeth Olsen is aláírta a szerződést.

10) Aaron Taylor-Johnson és Elizabeth Olsen (Skarlát Boszorkány) nem is olyan régen már szerepeltek együtt egy filmben, a 2014-es Godzillában férj és feleséget alakítottak, míg itt ikreket.

11) Joss Whedon azért választotta Higanyszálat és Skarlát Boszorkányt, mert az ő erejüket szerette volna megvalósítva látni filmvásznon: "Az ő erejük vizuálisan is érdekes, remek vérfrissítés és újdonság az eddig megszokott szupererők mellett"

12) Higanyszál karaktere megjelenik a 'Bosszúállók: Ultron kora' mellett az 'X-Men: Az eljövendő múlt napjai'ban is. Két különböző színész formálja meg mindkét filmben. Jogilag úgy lett lehetséges ez, hogy mindkét filmben szerepeljen a karakter, hogy a Bosszúállókban nem említhették meg Higanyszál mutáns kilétét, míg az X-Menben pedig arról nem eshetett szó, hogy tagja lenne a Bosszúállóknak. Érdekesség, hogy a két színész a Ha/Ver (Kick/Ass) című filmben is együtt szerepeltek.

13) Ez az első olyan Marvel film, ahol úgy jelenik meg Tony Stark, hogy nincs mellette Pepper Potts ('A hihetetlen Hulk'-os stáblista utáni jelenetet leszámítva).

14) A képregényekben Ultront Doktor Hank Pym (Ant-Man) hozta létre, akinek szintúgy nem sokára érkezik a filmje, előzetesét itt meg tudjátok lesni:bit.ly/1bid4KV

15) A film alcímét, az Ultron korát egy 2013-as képregény sorozatról kapta.

16) Minden Marvel film, amiben szerepel Tony Stark, egy dolog fenyegeti őt, ami biztosan be is következik: valaki elkezdi fojtogatni! Az Ultron kora az ötödik alkalom: bit.ly/1DUOF88.

17) Az Ultron korában van a legtöbb vizuális effekt a Marvel filmek közül, közel 3000. A trónt 'A galaxis őrzői'től vette át, akik ezidáig tartották 2750 darabbal.

18) A Hulkbuster páncélban három ARC reaktor van elől: egy a mellén, egy-egy a térdeken; négy pedig a háton. Ezekbe nem számít bele az az egy, ami a benne lévő Vasembert látja el energiával a páncélja mellkasán. Tehát alaphangon hét reaktor kell a Hulkbuster ideális működtetéséhez.

19) Chris Evans (Amerika Kapitány) állítása szerint a hivatalos bejelentésig nem tudta, mi lesz a film alcíme.Chris Hemsworth (Thor) és Cobie Smulders (Maria Hill) pedig mindketten bevallották, hogy fogalmuk sem volt ki az az Ultron.

20) Az 'Avengers: Infinity War' dátuma azelőtt be lett jelentve, mielőtt kijött volna a második rész.

21) Chris Evans (Captain America), Aaron Taylor-Johnson (Higanyszál) és Stellan Skarsgård (Dr. Selvig) ugyanazon a napon, június 13-án születtek, míg Mark Ruffalo (Bruce Banner) és Scarlett Johansson (Fekete Özvegy) pedig november 22-én.

22) Ez az utolsó film, amikor a Bosszúállók csapata ilyen felállásban van. Hogy valaki kihullik vagy bekerül, az a filmből kiderül!

23) Erre a filmre utaló stáblista utáni jelenet az 'Amerika Kapitány: A tél katonája' végén volt látható.

24) Három hónappal a film kiadása előtt Joss Whedon visszahívatta Robert Downey Jr-t, Jeremy Rennert, Chris Hemsworth-öt, Mark Ruffalot és Scarlett Johanssont, hogy jó pár jelenetet újra vegyenek.

25) A film kezdeti státuszában volt arról is szó, hogy a kormány hozza létre Ultront, hogy elbánjon a Bosszúállókkal, de fellázad.

26) Aaron Taylor-Johnson kedvenc szuperhőse Chris Hemsworth: "Az egyetlen egy ember, aki földön túli fizikummal rendelkezik. Akkora a karja, mint a combom. Egy színész nem tud így rágyúrni egy szerepre, csak egy Isten. Mindenki elbűvölő és zseniális, de ha körbenézel a szobába és meglátod azt mondod: na ő tuti egy szuperhős!"

27) A filmben van a Bosszúállók torony első normális megjelenése: megkaptuk az 'Amerika Kapitány: A tél katonájá'ban és a 'Fenegyerek' sorozatban is easter egg-ként a háttérben, illetve a Bosszúállókban a létrejöttének történetét, de itt látható először a képregényekből ismert torony. 

28) Kevin Feige bejelentette, hogy egy valaki biztosan meg fog halni a filmben. A kérdés már csak az, hogy vajon elég tökös-e a Marvel meglépni valami durvább fordulatot? Aki nem követi figyelemmel, hogy kinek hány filmre van még szerződése, annak közel két hét múlva kiderül.

29) Mint a csütörtöki kritikában is írtuk (http://on.fb.me/1Oiyv0g), nincsen stáblista utáni jelenet, csak egy közben. Így, bár Marvel filmről beszélünk, nem kell végig várni a stáblistát. (Ezt valaki előbb is mondhatta volna, mert akkor nem unom szét a fejem...)

30) A film körüli titoktartás nem annyira ment jól: A LEGO is elspoilerezett a játékával egy-két részletet a filmből és a Mafilm Audio Kft. is közzé tette a szinkronhangok listáját, ami 2-3 ember megjelenésére is felhívta a figyelmünket.

+1) A Marvel nagyon odatette magát a film promózásánál. Az előzetesek, tévé reklámok, klipek együtt összesen 16 percet tesznek ki. Viszonyításképp a film 142 perces. Nem hiszitek? Győződjetek meg róla magatok: bit.ly/1DHPRs8.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése