2013. szeptember 29., vasárnap

Under the Dome - A búra alatt


Aki szereti Stephen King-et, vagy ha nem nagyon ismeri is, de szereti a kicsit misztikus, kicsit hátborzongató filmeket (jelen esetben sorozatot), annak szeretettel ajánlom A búra alatt sorozatot.
Szuper.
Igazi King-es dolog.

Egy városkában járunk, valahol USA legmélyén, ahol az emberek ugyanúgy élnek, mint más kismillió kisvárosban (egy pillanatra még Smallville-ben is éreztem magam...). Ahol elvileg szokásos dolgaikat teszik az emberek.

Persze, az, hogy valaki elás egy halottat, egy erdő szélén, az nem szokásos, de mégis...
Aztán egy nagy dübörgés... és egy áthatolhatatlan, ám áttetsző fal lesz az orrunk előtt. Ami egy pillanat leforgása alatt egy ártatlan tehenet is lazán kettéhasít...
Szóval fura a dolog...
S innen kezdődnek még csak az igazi furcsaságok.
Ugyanis a kisvároskából se ki, se bejárás nincs. Akik másik városban voltak, azok kint maradtak, akik itt voltak - akármilyen megfontolásból is - azok bent maradnak a (mint lassan kiderül) kupola, vagy búra alatt.

Engem leginkább az internet hiánya rázott volna meg elsőre... de a bezártság is kicsit zavaró lett volna... amíg rá nem jövök, hogy sem ételt, sem vizet, sem gyógyszert - s legfőképp a szomszédos városba "készenlétbe" áthelyezett tűzoltókat - hiányoljuk a filmben a leggyorsabban...
Persze nem olyan egyszerű azért ez a sorozat. 
Nem felejtem el egy öt percre sem a sorozat nézése közben, hogy igazából Stephen King agyának szüleménye az, ami minket itt átkísér a kisvároson... Szóval. Nem egyszerű azért mégsem a dolog.

Tetszenek a szereplők is, főleg, mikor kiderül, hogy az a kissrác az egyik főszereplő, aki a SuperNatural-ban a fiatal Sam Winchester-t játszotta, Colin Ford. A tündéri szöszke, ártatlan szemű kisfiúból egy érdekes tinédzser lett.
Megtaláljuk a sorozatban az Alkonyat c. filmből is megismert (Ancim rögtön rávágta a kép alapján, hogy: jé, ez a Dzsungeldokikból a csajszi) Victoria-t, vagyis Rachelle Lefevre színésznőt.
Illetve a több filmben is már mellékszerepekkel bővelkedő Mike Vogel játssza Barbie-t (vagyis Dale Barbara), akit bár már az első részben ellenem akarják hangolni a körülmények, mégis a szívembe zártam. Tudom, hogy a lelke legmélyén igazi ember, igazi hős.
Akárki akármit mond róla, sőt, akármit akar magáról elhitetni...

Bár kicsit nekem vajaz a Lost első évadjára (azt hiszem csak az első évadot néztem végig, amíg Ian Somerhalder szerepelt), hiszen rengeteg titok lappang a városkában, de valahogy mégis - bocs J.J. Abrams - kicsit jobb.

Szóval tessék csak utána keresni, megnézni, izgulni velem együtt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése