2013. szeptember 29., vasárnap

Családi üzelmek, avagy Müllerék beindulnak

Van ez a film, a Családi üzelmek.
Nem feltétlenül néztem volna meg moziban, mert ugyan nagyon szeretem Jennifer Aniston-t, mégsem költenék annyi pénzt erre a filmre, mint amennyit kellett volna... de mégis... szóval meghívtak, na.
KisIzé mozizni akart, vagy csak az unokahúga, nem is tudom. Végül az lett az egészből, hogy elmentünk és megnéztük ezt a filmet.
Nem kellett nagyon noszogatni, mert a Jóbarátokból már jól ismert - és hiába játszott butát, önzőt, néha, mégis ő volt a kedvencem a három lány közül - Rachel Green - Jennifer Aniston mindig is nagy kedvencem volt.
A történetről is hallottam, úgyhogy a videotékában való megjelenését vártam már... De persze moziban pattogatott kukoricával, kólával (valaki mesélje már el, hogy a moziban miért tudom meginni azt a borzalmat, amihez máskor eszembe sincs hozzányúlni?!)... más volt.
Adva van egy drogkereskedő - David Clark (Jason Sudeikis, akit a szép szeme ellenére sem emlékszem, hogy láttam volna már másik filmben) -, akit egy kis hajléktalan lányt megmenteni próbáló kis pancser miatt kirabolnak. De úgy emberesen, ahogy a Ravasz az agy...-ban tették. Pénzt, paripát, fegyvert, mindent elvisznek tőle.
S egy drogdíler pénz és anyag nélkül elég kínosan szokta magát érezni a főnöke előtt, ha nem tud elszámolni a dolgokkal... Nos, főszereplőnkkel is ez történt. David Clark rájön, ha a fejét a nyakán akarja tudni ezek után is, be kell vállalni valami sokkal keményebb dolgot...
A főnöke - már a drogkereskedelmi munkahelyén - elküldi egy "kevés" anyagért Mexikóba David-ot.
Nos, hogy haza is tudjon jönni, valamit ki kell találni a határon, hogy ne füleljék le... 
Egy elkeseredett pillanatában azt találja ki, mi van, ha családdal, lakókocsival vág neki a "kirándulásnak"?!
Csakhogy se családja, se ... (lakókocsit kap a főnöktől)
Szóval a család...
David egy kis "szűz" szomszédja - Kenny (Will Poulter - Narniá-ban láthattuk állítólag) egyből vállalkozik arra, hogy apa-fia kirándulást tegyenek délre. Csakhogy az nem túl nyerő... Ehhez lányokra is szükség van.
Itt jön a képbe az a kiscsaj, aki miatt kirabolták főhősünket. A hajléktalan Casey (Emma Roberts - Vadóckában láthattuk Alex Pettyfer mellett) így kénytelen beállni a "családba", mint Kenny nővére.
S kellene egy anya is.
A szomszéd sztriptíztáncos pont jól jön, hogy kilépett a munkahelyéről (ő Rose, vagyis Jennifer Aniston).
Úgyhogy indulhat a család Mexikóba.
Az út persze odafelé nem is olyan vészes, de vissza, a "kevés" szajréról kiderül, hogy sok-sok kiló kábítószer, úgyhogy a lakókocsiban majd minden szekrény azzal van megtöltve...
De közben megismerkedünk a mindenlépben kotyogó Fitzgerald családdal, akik "szintén" lakókocsis nyaralásból mennek haza és a mi kedves családunk mellé szegődnek...
Szóval a kábítószerről senki sem tudhat, de minden fékezésnél valakinek szinte az ölébe pottyan egy-egy nagy adag... Aztán ott a bájos család. Akik négyen hatfelé húznak szinte.
Ugyanis David és Rose sem értik meg egymást, ugyanúgy, mint Kenny és Casey sem. Így hogy érthet szót a tinédzser a szüleivel? Vagy fordítva... De mit is beszélek, amikor itt nem is szülő és gyerek kapcsolatról van szó... Vagy mégis?!
Szóval a vígjáték néhol már fájdalmas volt, annyira banálisra sikeredett.
Persze a filmen végig az a mondás járt az eszemben, hogy hamarabb utolérik a hazug embert, mint a sánta kutyát... Vagy a ki mint vet, úgy arat... 
De közben ezerrel drukkolunk a Müller családnak, hogy megússzák ép bőrrel a kiruccanást.
S a film végén még a Jóbarátok zenéje is felcsendül. Hogy milyen apropóból? Tessék megnézni a filmet.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése