2018. április 22., vasárnap

Rampage, avagy a szülinapos éltetése



Tisztelettel jelentem, aki nem szereti a naaagy, szőrös-majmos, King Kong-típusú filmeket, az most azonnal menjen is innen, mert csak fúúújolni fog.

Illetve elöljáróban elmondom, hogy ez a blgobejegyzés nagyon-nagyon erősen szubjektív olvasmány lesz. Nem fogom vissza magam, hiszen ma van (nekem) a világon a legszexisebb pasi születésnapja.
Úgyhogy Csukás Judit régi kedves ismerősömön és rajtam kívül nem sok ember fogja ezt a blogot olvasni szerintem.
S ez most nagyon buli, mert a vadiúj filmje mellett a szülinapját is megünnepelhetem.

Kezdjük a vadiáns új filmmel. Rampage: Tombolás címet kapta. Ami nagyon vicces, mert a rampage szó pont tombolást jelent... Úgyhogy a magyar címet megint olyan értelmesen elszúrták, hogy ihaj.
Na, mindegy.

Kint indít a film az űrben. Egy űrállomáson kísérletezik egy cég kutatócsoportja valami biológiai dologgal. De pont akkor lépünk be a történetbe, amikor kiderül, hogy valami elszabadult és már csak egy hölgy él a csapatból és az űrállomás úgy néz ki, hogy fel fog robbanni.
A kutatót rábírják a lenti főnökök, hogy a mintákat vegye magához és csak úgy indulhat le a Földre.
Sajnos a hölgy nem ér le a földre, de a minták igen.
Közben a földön megismerkedünk Davis Oyoke-val, illetve egy George nevű gorillával, aki olyan szuper jelbeszéddel beszélget barátjával, hogy az már néha vicces is.
Amúgy van egy alap humora a filmnek, minden zúzás-rombolás ellenére is. S ez jó. 
Nem veszi komolyan magát a film. Persze nem is lenne mit, de akkor is.
Szóval vissza a történethez.
Az űrbázisról lezuhant minták sajnos kiszabadulnak és először George-ot, majd utána még két állatot (egy farkast és egy aligátor-szerűséget) megfertőzik.
Nos, itt kezdődik a probléma.

Ugyanis a szervezetüket ez annyira megváltoztatja, hogy egyrészt sokkal-sokkal nagyobb lesz mindegyik, másrészt pedig több másik állat pozitív dolgait (szuper hallás, skorpió-méreg, stb.) is átveszik magukba.

Nos, ahogy a nagyon gazdag és nagyon gonoszok szokták, a bizonyítékot nem normális módon akarják eltüntetni, hanem úgy, hogy odahívják magukhoz a három állatot és majd a lovasság leteríti őket, a cég pedig az állatokat felhasználja a saját dolgaira.

S a három állat elindul Chicago közepe felé...




Ja, az amúgy naagyon vicces volt, hogy a True Blood-ban szereplő Joe Manganiello, aki abban vérfarkast játszott, itt épp az óriási farkassal kell megküzdjön. Nem sütöm el a poént, hogy ki győz kettőjük közül.

S hogy Jeff hogy kerül a képbe? 
Ő épp egy hárombetűs cégtől jött. EKÜ. Egyéb Kormányügynökség. De olyan mosollyal, hogy azt már be kellene tiltani.
S hogy is mondta?!

"Nem sok köztünk a Nobel-díjas, de azért hülyék sem vagyunk."

"Mikor a tudósok az ágyba csinálnak, engem hívnak, hogy cseréljek lepedőt"

Szóval ő akarja felügyelni az állatok begyűjtését. Ja. Aztán meglepődik.
Aztán mindenki meglepődik...
"Egy seggfej is kaphat második esélyt."

Aztán: "Mi seggfejek, tartsunk össze!" alapon mindenki nekiáll csinálni a saját munkáját. A tudós tudóskodik, az izomagy mutogatja a muszklijait, a telefonos telefonál, a főgonosz gonoszkodik és a nyápic menekül.

A film azt, amit akart nekünk adni, azt pont hozta, adta.

Semmi intellektuális komolyság (oké, azt már amúgy is régen megtanultuk a Jurassic Park-ból, hogy ne játszadozzunk az állatok DNS-ével), semmi Oscar-díjas játék, de akkor is, egy kellemes kis lövöldözős, csitt-csatt-dirr-durr-bimm-bumm-os másfél óra. Pont elég, hogy kikapcsolódjunk.
S ha még Jeffrey Dean Morgan és Dwayne Johnson (Rock) poénos benyögéseit is hozzávesszük, akkor kimondottan szórakoztató a film. 
Egyszer meg lehet nézni! Jeff miatt akár többször is.
Ja, s Juditkám. A homlokán levő bibit meg kellene puszilni. Fájt szegénykének nagyon!!!  :) 



Jeffrey Dean Morgan szerintem igen pozitív változáson ment keresztül az utóbbi időben. S én ennek annyira, de annyira örülök, hogy ihaj!
Szép példája az ő színészi teljesítményének a sorozatban szereplés.

Amióta The Walking Dead-ban szerepelt, ezzel nyílként emelkedett a színészi teljesítménye. S hiába szerepelt már szuper jó kis filmekben, mégis ez a szerep hozta meg neki egyrészt a hírnevet, másrészt az önbizalmat, harmadrészt pedig azt a színészi továbbképzést, amit csak és kizárólag gyakorlatban lehet megtanulni.


Supernatural - Odaát
Pedig milyen jó kis filmekben, sorozatokban is szerepelt már?
A sorozatokat tekintve... Huhúúú... Majdnem azt lehetne mondani, egyszerűbb lenne azokat a sorozatokat felsorolni, amiben nem játszott. 

Na, szóval, sorozatok:
Extreme
Víruskomandó
Walker, a texasi kopó,
Vészhelyzet,
Ügyvédek,
Angel,
Az ügyosztály,
V.I.P.-Több, mint testőr,
JAG (mondom én, hogy szinte minden értelmes sorozatba bedugta az orrát),
Helyszínelők,
Magic City - Bűnös Miami
Star Trek - Enterprise (naaagyon meglepődtem, amikor kiderült, hogy szerepelt ebben a sorozatban is. Oké, egy xindi-t alakított, akik meg hüllők, tehát még szép, hogy nem ismertem fel. De azt a részt újra meg fogom nézni, hátha kisejlik egy-egy mozdulata - talán),
FBI ügynökök bevetésen,
True Calling-Az őrangyal,
Monk, a flúgos nyomozó,
Narancsvidék,
Nancy ül a fűben,
Odaát (ez a sorozat már kiemelte őt a nagy tömegből - Nekem mindenképpen),
A Grace klinika (mindenki szétbőgte az agyát, amikor meghalt),
Bűnös Miami (ezt a sorozatot már ő vitte el a hátán, a probléma csak a sorozat története volt, ami nem volt olyan hú, de szuper. Viszont annyira szexi volt már ebben a sorozatban is, a hogy próábl egyensúlyozni a tisztesség és a nyereség között),
Extant - A létezés határa
Texas felemelkedése,
A létezés határa (ez volt a kedvencem a sorozatai között, ugyanis itt annyira eltalálta a karakterét, hogy az már bűnösen szexi volt),
A férjem védelmében és a 
The Walking Dead (nos, ha jól emlékszem, akkor ebben a sorozatban játszott először rosszat.) 
De mennyire jól játszotta!!!

Olvastam a neten egy-két olyan cikket kint TWD-s fan oldalakon, hogy ő az, aki miatt a TWD visszakapta a rajongóinak a nagy részét, mert már kezdett lecsengni a sorozat.
"Lucille szerint Te vagy a következő"
S ő meghozta Negan-t, a naaagyon gonosz pasit, aki ahogy megjelent, rögtön ritkította a szereplők gárdáját Lucille nevű baseball ütőjével.
Az egész világon híres lett ezzel a szögesdróttal körbefont ütővel és a fekete bőrkabátjával.
Úgy gondolom, hogy egyrészt nehéz, másrészt könnyű rosszat játszani egy szerepben. Részben nehéz, mert minden rosszat, ami a lelked mélyén van, elő kell hozz, illetve a plakátokon nem Te leszel a legközkedveltebb. Jó viszont, mert - ahogy olvastam/hallottam/láttam - iszonyatosan jó móka a színfalak mögött az ügyeletes rosszfiút játszani. S az ilyen lököttek, mint pl. én, aki odavan a rosszfiúkért, totál bele tudunk zuhanni az ilyen játékba.
Na, szóval. Nem tudom, hogy ki találta ki, hogy Jeff is szerepeljen a The Walking Dead c. sorozatban, mindenképpen egy hatalmas KÖSZÖNET Neki ezért!




S akkor most jöjjenek a filmek, amik közül nem említek meg mindent, mert elég keveset láttunk mi magyarok. Másrészt pedig már többről írtam régebben is.

Ha JDM-re gondolok, akkor elsőnek az a Vesztesek bosszúja jut az eszembe.
Odavagyok ezért a szerepéért. Egy katonai csapat, akik megkapták az utasítást egy drogbáró kiiktatására, csak épp arról nem szólt senki nekik, hogy gyerekek is vannak ott. Úgyhogy míg kimentik a kissrácokat, kinyírják a drogkirályt, addig jóóól kiderül, hogy felültették őket.
S így nem mehetnek haza. De mit csináljon egy csapat katona, akit letagadott az országa? Bosszút áll. Megkeresik azt a valakit - csak annyit tudnak róla, hogy Max-nek hívják -, s visszaszerzik a becsületüket.
Az, hogy közben meghallgathatjuk Chris Evans-t, ahogy a Journey - Don't stop believin' c. számot roppant hamisan énekli... Sosem fogom megunni!

Aztán jöjjön az a film, amit amikor először láttam, elsírtam magam úgy cca. az ötödik percben. Jeff miatt.
Aztán meg egy perc múlva már úgy nevettem, hogy szintén kicsordult a könnyem.
Nos, ez a film a Watchmen: Az őrzők címet viseli. Nos, ez a film elég nehéz, komoly témákat boncolgat. Komolyan. De talán ettől még fantasztikusabb.
Talán ez az a DC-s film, amit komolyan úgy érzek, hogy jó volt elkészíteni. Megérte a celluloid-ot rá. Oké, oké. Több film is van a DC biroldalmában, amiket szeretek, de EZ, ez nagyon értelmes, mert olyan kérdésekre világít rá az életben, ami figyelemre méltó.
Aki komolyan végignézi a filmet, az iszonyat sok szomorúságot és igazságot felfedez benne.
Egy Komédiás (JDM) nevű szuperhőst megölnek Itt kezdődik a film. Amerika '80-as éveiben járunk, amikor a hidegháború nagyon is élő még. A szuperhősök ideje lejárt. S valaki egyesével gyilkolja a "nyugdíjba vonult" hősöket. De miért? Mi a lényege mindennek? 
Az a baj, hogy ez az a film, aminél ha a történetet elmesélem, nagy szavakat nem lehet puffogtatni benne. De megnézve...
S meg kell hagyni, nagyon jó színészek játszottak még a filmben Jeff-en kívül: Matthew Goode, Patrick Wilson, Malin Akerman és Carla Guino.

Aztán a következő nagy kedvencem vele, amit - hiába olyan nyálas, akkor is - ezerszer láttam már, az a Férj és féleség (legalább három féle címet láttam már ehhez a filmhez, azonosítsuk inkább az eredetivel - The Accidental Husband).
Sajna azon kívül, hogy JDM játszik benne, nem sok jót tudok mondani a filmről. Aranyos, meg minden, de olyan kis butuska is közben.
Nagyon szeretem Uma Thurmant, Colin Firth-öt, akik még a főbb szerepeket alakítják, de mégis... valahogy nekem a kémia nem volt meg Uma és Jeff között.
Ennek ellenére nagyon szeretem ezt a filmet. Mert ez a dinka úúúúgy tud vigyorogni benne...




Egy újabb nagy kedvncem az egy két részes film. Marilyn Monroe titkos élete.
Nem is Jeff a főszereplő, sőőőt, de mégis. Olyan melankólikus, szomorkás film, amiben meglátjuk saját magunk halandóságát.
Jeff Marilyn egyik nagy szerelmét alakítja. Olyan fess volt azokban az öltönyökben... Jól áll neki a '60-as évek.
Tetszett az is, hogy Marilyn életéről már annyi filmet készítettek, mégis, valahogy ez olyan eredetinek, igazinak mutatta őt, illetve a körülött levő világot.



S menjünk át egy kicsit a keményebb filmekre újra.
Nem nagyon reklámozták, de szerintem nagyon jó kis film volt A 657-es járat.
Nagyon érdekes film. Kicsit furán kezdődik, nehezen rázódtam bele, Elég sok szálat felkapott egyszerre a történet. De szépen belerázódtunk.
Van egy pasi, aki kaszinóban dolgozik, viszont a gyermekének a műtétjére sincs pénze. Viszont valahonnan kell szerezni rá. Hogy honnan? Logikus, ki kell rabolni a főnököt ("véletlenül" Robert de Niro - kicsit sem kikacsintás a Keresztapára). Viszont arra senki sem számított, hogy egy szemfüles rendőrcsajszi (Gina Carano, egyik nagy kedvencem) beleköp a levesbe. Nos, természetesen nem lesz ez ilyen egyszerű, De a film nagyon tetszett. Jó kis csavarokkal.

S tudom, hogy mindenki el fogja húzni a száját, de akkor is...
Szintén nagy kedvencem JDM-től a - sajnos magyarul nem jött ki a film - The Resident.
Juliet, (Hilary Swank - bocsi a rajongóknak, számomra ez a nőci totál antinő. Nem is illettek össze Jeff-fel.) a rezidens orvos menekül az exe elől, így új lakást keres magának. Meg is találja egy szuper helyen, ahol még a tulaj is nagyon helyes pasas.
A kapcsolatuk kis zökkenőkkel, de egész jól indul.
Nos, kicsit Hitchcock-osra sikerült a film, de nekem nagyon tetszett Hilary jelenléte ellenére is.

Szóval vannak ám még jó kis filmek Jeffrey Dean Morgan-től, de most csak úgy ennyit szerettem volna még szülinapja alkalmából megemlíteni.


És könyörgöm, nézzétek már meg Jeff kezét!
Hogy lehetnek ilyen gyönyörű, hosszú ujjai valakinek??? Mondjuk nagyon szexinek tartom a sok tetkót, de az ujjait kihagytam volna... Ennek ellnenére... 
Tessék megnézni. Ugye, hogy milyen szééép?!



Nos, ennek a világ legszexisebb pasijának nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok!!!!







S egy olyan kép, amitől sokan sírunk. De akkor is öröm ránézni! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése