2018. február 25., vasárnap

Geostorm

Gerard Butler nagy kedvencem.
A katasztrófa-filmek meg mondjuk a másik gyengéim.

Főleg, ha időjárásról, természetről van szó, ami az egyik gyengém.

Amikor anno meghallottam, hogy lesz egy újabb ilyen film, nagyon megörültem. Főleg, hogy Mr. Butler a főszereplő.

Nagyjából két csoportra tudom osztani a filmjeit. A heroisztikus filmek, iletve a vígjátékok.
A vígjátékokban nekem kevésbé tetszik, bár azok sem rosszak. Gondolok itt: Csúf igazság, a P.S. I Love You, Ním szigete, Exférj újratöltve, Kispályás szerelem.
Aztán vannak a naaaaagy filmek, mint: Attila, 300 (érdekes, még mindig nem bírtam rávenni magam arra a filmre, hogy megnézzem), Az operaház fantomja (eszméletlenül jól alakította a Fantom-ot és meg lehet kövezni, tetszett, ahogy énekelt), Beowulf, Gamer (egyik kedvenc filmem Tőle), Egyiptom istenei és természetesen a Támadás a Fehér Ház ellen.

Szóval nagy várakozással tekintettem a film megjelenésére.
Sajna lemaradtam a moziról, de a dvd sem okozott csalódást. Persze látványosabb lett volna moziban átélni az űrben lévő jeleneteket, amik mindig nagy kedvenceim (kivéve Sandra Bullock Gravitációját - azt a filmet nem bírta bevenni a gyomrom).
Na szóval, Gerard Butler és a 'zŰrvihar. hehe...

A világ megváltozott. Nem tudjuk, milyen évet írunk, de ez nem is fontos. A lényeg az, hogy a globális felmelegedés hatására nagyon megváltozott a Föld. Nagyon sok helyen milliós halálozási problémák merültek fel, amit tudósok úgy oldottak meg, hogy készítettek egy olyan globális géprendszert, ami szabályozza bolygónk időjárását.

Ahogy megtudtam, hogy mit készítettek, azonnal beindult a rossz fantáziám. Gondolok itt az atom feltalálására például. A nagy dolgokkal nagy bajokat is lehet alkotni.

Itt is megtörténik a baj. Egy olyan helyen, ahol nem szabadna hideg legyen (vagy legalábbis ennyire hideg), Afganisztánban ott egy falu kopogós keménnyé fagy. Olyan deja vu hangulatom lett hirtelen, emlékezve a Holnapután c. filmre, hogy még! (erre még visszatérek)

A lecserélt mérnök-féleség Jake Lawson-t (Gerard Butler) visszahívják az űrbe, hogy javítsa meg a hibát, hiszen ő alkotta Dutch Boy-t, a nemzetközi űrállomást és az időjárási műholdak központját.

Aztán Hong-Kong-ban is egy óriási gázkitörés történik, ami már több, mint furcsa. 
Jack felmegy az űrbe, de mire felér, már az egyik fenti munkatárs kirepül az űrbe. Szóval valami nagyon nem stimmel.

S amikor ő is elkezd kutatni, kivizsgálni, hogy mi lehet a probléma, ő is majdnem meghal.
Senkiben sem bízhat, csak az öccsében, aki amúgy a Földön van és leellenőrzik a beszélgetéseiket.


Aztán Jim, (Jim Sturgess) Jack öccsének egyik barátja rájön valamire, de Jim orra előtt megölik, rájönnek, valahonnan fentről, nagyon fentről irányítják a szálakat. 
Zeusz projekt. Ez mindig valami nagyon nagyot, magas tisztséget jelent.

Valaki szabotálja Dutch Boy-t. De ki? Esetleg valaki nagyon fentről?!

Jack nem engedi magát megfélemlíteni és úgy dönt, kislányának élhető bolygó kell maradjon, akár a saját élete árán is.

Szóval nem más a tét, mint a Föld nevű bolygó túlélése!!!!

Egy pillanatig elgondolkodtam, hogy miért nem Bruce Willis játszotta a főszerepet. Aztán a film végére rájöttem, Mr. Butler tökéletes volt a hős-szerepre!

S ha már a színészeknél tartunk. Ed Harris-t mindig szívesen látom a filmekben, s Andy Garcia mint az USA elnöke? Csúcs volt! Az egyetlen problémám csak az volt, hogy bárhogy néztem, egyszer sem mosolygott a film során. Pedig olyan szexi mosolya van. 
Jaaa... S a legesleg kedvenc filmemből (Lazacfogás Jemenben) jól ismert Arm Walked is szerepelt, valamint Robert Sheehan (A végzet ereklyéi: Csontváros) és egy másik legendás filmből (Hajsza a győzelemért) megismert román színésznő Alexandra Maria Lara is ott volt a főszereplők között. 

Na, szóval visszatérve a Holnapután c. filmes deja vu-mra...
Dean Devlin, a rendező és egyben író is... Nem véletlenül éreztem a Holnapután feeling-et, ugyanis Roland Emerich és Dean Devlin több filmben is dolgozott együtt. Ilyen pl.: Godzilla, Függetlenség napja, Stargate. Csoda, hogy tetszik ez a film?! Áááá... cseppet sem.

Úgyhogy újabb szerelemmel bővült a világvége-szimulációs filmjeim sora.

S igen. Jó lenne már, ha végre a politikusok észrevennék, hogy ezek a filmek nem véletlenül készülnek. A globális felmelegedés nem vár senkire. 

Nem kellene tenni már ellene valamit?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése